Ontspannen leven?

Ontspannen leven?

18-06-2017 - Kun je als christen een ontspannend leven leiden?
Voor ik tot bekering kwam, dat is inmiddels ruim 50 jaar geleden, leefde ik in een gespannen sfeer.
Doelloos en een onbevredigd gevoel. "Vrienden" had ik wel, maar dat waren vienden die alleen op geld uitwaren. Ik moest vaak de uitjes betalen. Muziek was voor mij belangrijk en ik zocht altijd naar nieuwe uitdagingen. Ik was onder de jongens de sfeermaker. Ik wilde gezien worden en gerespecteerd worden. Ze accepteerden mij als leider van de groep. Rust kende ik niet. Ik zocht vaak naar spanningen, dat gaf mij een kick. Mijn vrienden waren niet gelovig en ik geloofde wel in God, meer niet.

De christenen om mij heen waren voor mij geen voorbeeld. Ik woonde naast een gezin, die bij mij overkwamen als zwevers. Ze stonden niet met beide benen op de grond. Ze hadden het altijd over Jezus, die hun bevrijdt heeft. Een leven met Jezus was voor hun het einde. Ik voelde mij ongemakkelijk in hun aanwezigheid. Totdat ik verkering kreeg met Stien uit den Ham. Na een poosje verkering trouwden wij. Ik kwam bij de vader en zus van Stien te wonen. 
Na ongeveer 2 jaar getrouwd te zijn, ben ik tot bekering gekomen en kort daarna hebben wij een jeugdgroep van verschillende kerken geleid. Ruim 25 jaar mochten wij dat doen. Dat was een leerzame tijd! De ervaringen van toen, waren bepalend voor ons verdere geestelijk leven. Onze visie is hierdoor verbreedt.

Het geloof in de Here Jezus is voor mij nog steeds een ontspannend geloof, ondanks de narigheden om ons heen. Problemen bleven niet uit, juist de problemen maken je sterk, zolang je dicht bij de Here Jezus leeft. Het leren ontdekken van wie Jezus is en de geheimen die Hij aan ons bekend wil maken. Gods geest openbaard Zijn geheimen alleen aan mensen die serieus met Zijn Woord omgaan. Trouw zijn is één van de voorwaarden, die Hij van ons verlangt. Het is voor mij een openbaring te weten, dat je mag zijn wie je bent. Ik hoef mij niet waar te maken en Hij wil dat je eerst jezelf leert te accepteren. Met al je fouten en gebreken kun je elke dag tot Hem gaan. God is Getrouw en Hij blijft van je houden, zoals je bent! Rom. 12 vers 3. Als je je laat leiden door de Heilige Geest, dan hoef je niet achter mensen aan lopen, om hun te veranderen. Vergeet niet dat de Heilige Geest mensen verandert en niet jij.
Onze taak is gebed. Door in gebed te gaan, verander je van binnen en het verandert ook degene waar je voor bidt en blijf geloven in de kracht van gebed.

Het is niet het werk van ons, maar wat wij doen in geloof, is je dienstbaar opstellen en pas dan leer je ontspannend te leven. Mensen stellen je teleur en anderen worden ook in je teleurgesteld. Accepteer de ander, zoals hij/zij mag zijn in Christus. Dan ben je pas vrij echt Vrij, zoals de Heer van je verlangt, "VRIJ TE ZIJN"! De uitspraak die Jezus gaf, spreekt mij het meest aan.
'KOMT TOT MIJ EN IK ZAL JE RUST GEVEN'.

En die rust moeten wij ons toe-eigenen en dat kan alleen, als je je opensteld voor de werking van Gods Geest.
Hij alleen verandert je denken en maak een nieuw mens van jou met een nieuw hart en een gezonde perspectief. Eindelijk heb ik een doel in mijn leven.
IK BEN DE HEER ELKE DAG DANKBAAR, SAMEN MET STIEN GENIETEN WIJ ELKE DAG VAN HET LEVEN MET DE HEER AAN ONZE ZIJDE.
Ik raad een ieder aan, wees jezelf en ontspan je!
John

Aanmaakdatum

29 augustus 2015

Categorie

Hebron